2014. február 17., hétfő

Hétfői Bejegyzés


A hónap születésnaposai
+hírmorzsa



Elsőnek máris itt van Alice Cooper, aki február 4-én jött a világra, 1948-ban.
 - Hívő, keresztény, rendszeresen jár templomba.
- Harminc éve házas, három gyerek született. Kedvenc sportja a golf.
- Vendégénekesként a GN'R-rel a The Garden című számban működik együtt.
Sok bandában énekelt, mielőtt szóló karrierbe kezdett, kiemelném a The Alice Cooper Groupot, amivel hatalmas sikereket ért el. 18 év felettieknek szóló koncerteket adtak, többek között a művér, Alice megjátszott kivégzése, kényszerzubbony, stb. miatt, és ezzel állandó telt házas koncerteket adtak. '75-ben a Welcome To My Nightmare lemeze, sajnos ebben az időszakban alkoholproblémákkal küzdött, ezt terápia segítségével '78-ra leküzdötte. A hetvenes évek végén visszaesőként írt dalai már kevésbé voltak sikeresek. Végleg megszabadulnia az alkohol rémeitől a '80-as években sikerült. A következő két albuma a modern hard-rock hangzást tartalmazza. '89-es áttörése a Trash című lemezzel nagy sikerű visszatérés volt az énekes számára. '94-es időszakában visszatér a hetvenes évek hangzására, 2000/2001-ben keményebb stílust képvisel, 2003-ban újból a gyökereihez nyúlik vissza, 2005-ben kiforrottabb.
Egy csodás egyéniség, remek ember, kiváló énekes.

Kedvenc számom tőle: Poison


Sokan ismerjük ( már hogyne ismernénk! ) Duff Mckagan urat, aki a GN'R egykori basszusgitárosa volt. 1964-ben született, február 5-én. A család nyolcadik gyermekeként született, bátyja, Bruce vezette a basszusgitározás rejtelmeibe. Szülővárosában, Seattle-ben punkbandákban játszott, azonban '83-ban Los Angeles-be költözött, egy újsághirdetésben figyelt fel az egyik ajánlatra, miszerint egy banda basszusgitárost keres. Ekkor találkozott Slash-sel, és Steven Adlerrel, akik ekkor a Road Crew zenekarban nyomultak. '85 júniusában vált a megalakult Guns N' Roses banda basszusgitárosává, '86 márciusában a Geffen Records le is szerződtette őket, elindítva a bandát a hírnév, és a csillogás felé.
A megromló kapcsolatok miatt Slash után elhagyta a bandát, és szóló karrierbe kezdett, emellett néha beállt pár együttesbe. Jelenleg a Walking Papers-ben játszik.
- Duff egy magyar lánnyal, Katerinával komoly kapcsolatba bonyolódott még a '80-as években,
- Saját basszusgitár márkával ajándékozták meg, mely a nevét kapta,
- Kilyukadt a hasnyálmirigye, a drasztikus események hatására felhagyott az alkoholizmussal,
- Az utolsó emberek között volt, aki élve látta Kurt Cobaint. Egy járaton utaztak, és a két banda nézeteltérése ellenére Kurt nagyon barátságosan elbeszélgetett vele.
- Nős.

Kedvenc számom a Velvet Revolveres időszakból van : Fall To Pieces


Aztán remélem őt sem kell bemutatnom! Axl Rose február 6-án lett 52 éves! Milyen távolinak tűnik a GN'R klasszikus felállásának időszaka, ugye? Amikor még szinte kölykök voltak azok a felnőtt férfiak, akik ma már külön utakon járnak. A GN'R még ma is egy "élő" zenekar, bár nem a régi, mindenki tudja. A mostani felállás sokban eltér az eredetitől. Rátok bízom, jobb, vagy rosszabb irányba terelődött-e, de szerintem rosszabba, és sokan így látják velem együtt.
- Axl apja nélkül nőtt fel, mert az elhagyta a családot, és Chicago-ban meggyilkolták,
- Anyja újra férjhez ment, és a vallásos férfi a nevére vette a kis Billt, így William Bruce Bailey lett a neve,
- 17 évesen tudta meg, hogy valójában Stephen Bailey fia, ettől fogva W. Rose-nak hívatta magát, mert utálta a William nevet,
- Nevelőapja vallásossága miatt templomi kórusban énekelt, tanárai többször kérték, hogy Elvis dalokat énekeljen nekik,
- Gyerekkorában verték,
- Édesanyja szült nevelőapjának egy lány, és egy fiú gyermeket, így lett egy öccse, meg egy húga.
Elnézve a mostani koncerteket, amit adnak, árnyéka sincs a régi GN'R-nek, vagy hogyha nem az egész bandát nézzük, akkor különösen Axl robbant le. A hangja érdes, rémisztően más, mint amit én megszoktam tőle. Változnak az idők, idősebbek leszünk, és nem leöregezni akarom, csak az okát keresem annak, hogy egy ilyen csodás hang elveszett. Az évekig tartó kitartó éneklés azon a magas fekvésű hangon nyilván megterhelte őt, de legyen bármilyen hangja ( most sem annyira vészes ), én imádni fogom!

Kedvenc számom az összes szám, ami valaha a klasszikus GN'R "keze által íródott, játszott", de különösen egyet emelek ki. Egy általa írt, 9 perces örök nóta, ami még így is a rövidebb változat, mint tudtam meg Slash könyvéből. Egy novella ihlette Axlt a megírására, és a klipje is fantasztikus! Nekem abszolút elől van a top klipek listáján: November Rain




És Boldog Születésnapot a Tankcsapda együttes alapítótagjának, Lukács Lászlónak! Laci 1969. február 19-én született, Debrecenben. A Tankcsapdát '89-ben alapította Buzsik Györggyel, Tóth Laboncz Attilával.  
A kezdeteknél még Lukács nem basszusgitárosként tevékenykedett, hanem gitárosként, de Attila távozásakor és Molnár Levente „Cseresznye” érkezésekor át kellett állnia a basszista posztjára. Laci már a legelső daloktól kezdve dalszerző is volt.
A Tankcsapda első lemeze 1990. október 14-én, egy évvel a kezdés után jelent meg, Punk & Roll címmel, kazetta formátumban.
Két évvel később jött A legjobb méreg, amit ’92. december 22-én jelentettek meg. Ezen a lemezen már Cseresznye is közreműködött. 2001-ben jött a nagyon sikeressé vált és már Fejes Tamás dobossal elkészített Agyarország. A Mahasz megválasztotta az ’Év hazai modern rock albumának’ és még a megjelenésének az évében elérte az aranylemez státuszt. A zenekar a main napig aktívan koncertezik, a következő lemezüknél már Cseresznye nélkül zenéltek, aki ebben az évben kilépett a zenekarból. Helyét Sidlovics Gábor vette át, aki a zenekar régi barátja. Következő nagylemezük 2012. november harmadikán jelent meg, Rockmafia Debrecen címmel. Az új album nagyon hamar arany, majd platni státuszt ért el, jelenleg pedig ezzel turnéznak országszerte. 2013-ban a Viva Comet díjátadó a Tankcsapdának ítélte a Magyar Könnyűzenéért díjat. Az együttes egy színvonalas előadást adott a díjátadón.
- Laci nőtlen,
- hatalmas kutyabarát.
- hobbijai közé tartozik az ejtőernyőzés, de ezt a veszélyes sportágat egy ideje nem űzi, mivel többször szenvedett balesetet ( egyszer a Szigetes koncertjüket is le kellett mondani ),
- nagy focirajongó ( elkötelezett szurkolója a DVSC-nek, ő írta többek között a  Loki Indulót is. )



Kurt Cobain 1967. február 20-án született. Apai oldalról francia és ír gyökerei, anyai oldalról pedig német, ír és angol gyökerei vannak. Kurt 2 éves volt, amikor először mutatott érdeklődést a zene iránt. Anyja családja, a Frandenburgok eleve muzikális család volt, így mindig volt hely egy kis családi örömzenélésnek. Kurt 3 éves volt, amikor húga, Kim megérkezett a családba. Eleinte nem szerette húgát, úgy érezte, hogy most már nem ő van a középpontban és ez mélyen felkavarta, ám később nagyon sok időt töltöttek együtt és valósággal rajongott a kislányért. Kurt élete első dalszövegét 4 éves korában írta, amikor is Mari nénje elvitte őt a parkba. Kurt elsősorban a zene iránt mutatott elhivatottságot, így nem is csoda, hogy szívesen ült a zongora vagy a dobok mögé, ám előszeretettel csépelte a kezébe kerülő gitárokat is. A Cobain család élete azonban sosem bizonyult könnyednek és gyakran előfordultak tragédiák is. Kurt nagyon aktív, már-már hiperaktív gyerek volt. Nem sokkal később rátalált Jézusra, keresztény hitre tért és megkeresztelkedett.
- '87-en megalapította a Nirvana együttest Washington állambeli Aberdeen-ben,
- 1989-ben megjelent, Bleach című első albumával. Miután a nagykiadós DGC Recordshoz szerződtek,
Smells Like Teen Spirit című daluk a második, 1991-es Nevermind albumról, nem várt nagy sikert aratott,
- A Nirvana rövid pályafutása Kurt Cobain 1994 áprilisi halálával ért véget ( bár ezt mai napig többen vitatják ),
- búcsú levelében mély, őszinte vallomást tesz,
- 2002-ben egy befejezetlen demófelvételük a zenekar utolsó időszakából You Know You're Right,
- az együttes 1989-es bemutatkozása óta, csak az Egyesült Államokban, több mint 25 millió albumot adott el, világszerte pedig több mint 50 milliót.

Felesége: Courtney Love
Lánya: Francesca

RIP Kurt!




*****


Hírmorzsa


Aprapó, tudtok róla, hogy az Iron Maiden Budapestre jön júniusban, és az Imagine Dragons a Sziget fesztivál alkalmával ellátogat hazánkba?
Én nagyon várom, és remélem, legalább az egyikre lesz lehetőségem eljutni!

 
Rock 'N' Roll! |m|

4 megjegyzés:

  1. Helloka Cleo!(:
    Axl eltunyulását szerintem egy világ sajnálja, de lássuk be, hogy azért a másik két jó madár(Slash & Duff)is itt tartana, ha nem ilyen karakán feleségük lenne:D Tekintve, hogy Axl mögött nincs egy ennyire biztos ember aki kezelni/irányítani tudná, innentől kezdve nem meglepő a dolog... Sajnos!:/
    Mellesleg olyan kérdésem lenne hozzád, hogy te a 2013-as február 7-ei Slash koncerten voltál-e!?:D
    (egyébként nagyon bírom a sztorid;D)
    csenii.x
    \m/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello Csenii!
      Az biztos! Meglehet, hogy a feleség a kulcs a jó formához, de igazából nem tudom. Axl sosem szerette, ha irányítják - legalábbis abból ítélve, amik őt érintik -, talán ezért nincs felesége. Vagy nem akar.
      Nem, sajnos nem voltam. De a legközelebbin, ami ki tudja, mikor lesz, elmegyek, és az első sorban fogok üvöltözni *-*
      Köszönöm, remélem, többször látom a neved a blogon ;)

      A Rock legyen veled, |m|
      Cleo

      Törlés
    2. Ha jól tájékozódtam a bennfentes információk alapján, akkor már az album felvételei javában zajlanak, szóval ha minden úgy megy mint az Apocalyptic Love-val, akkor jövő évben ismét kis hazánkban láthatjuk őket!
      Előtte minden féle képpen találkoznék veled!
      Én már végig "szenvedtem" a tavalyi koncertet, de megérte!:D
      cseni.x
      \m/

      Törlés
  2. Na az szuper! Milyen jó lenne ;) A találka meg nagyon király gondolat. Majd értekezünk. Hogy érted hogy szenvedted? :D

    Ui.: szerinted gáz lenne GN'R pólóban megjelenni? XD

    VálaszTörlés