2014. február 19., szerda

Szerdai Bejegyzés


Bon Jovi



Született: 1962. március 2.
Születési név: John Francis Bongiovi
Születési hely: New Jersey/Perth Amboy
A Bon Jovi zenekar további tagjai: Alec John Such, David Bryan, Tico Torres és Richie Sambora

- Jonnak szívügye a jótékonykodás, sok segély- és adománygyűjtő koncertet adtak 2001. szeptember 11. után, valamint a Kathrina hurrikán áldozatainak megsegítésére.
- Van egy alapítványa, mely nehéz sorsú családokon és hajléktalanokon segít.
- 2010-be tagja volt a Helping Haiti csapatának, elkészítették az Everybody Hurts feldolgozását a károsultak megsegítésére.
- A People magazin 2000-ben őt nevezte meg a legszexibb rocksztárnak.
- 2008-ban segítette Barack Obamát a választásokon.
- A Melbourne Heart F.C. rajongója.

Jon a magánéletben igen csendes, 1989. április 29-én házasságot kötött középiskolai szerelmével, Dorothea Rose Hurley-vel. Kapcsolatukból négy gyermek született, 1993-ban Stephanie Rose, 1995-ben Jesse James Louis, 2002-ben Jacob Hurley és 2004-ben Romeo John. Manhattanben van egy lakásuk és egy családi birtokuk New Jersey-ben. John hívő katolikus.

1990-ben Johnt felkérték, hogy a Young Guns 2 című mozifilm zenéjét megírja. Ez volt az első szólólemeze, melyről a Blaze Of Glory a slágerlisták élére tört. Ugyanezzel a dallal Oscar és Golden Globe jelölést is kapott, utóbbit el is nyerte. 1997-ben megjelent a Destination Anywhere, majd 2000-ben a The Power Station Years: The Unreleased Recordings, mely a profi karrierje előtti dalokat tartalmazza, és a Jon Bongiovi név szerepel a borítóján.

Színészi karrierjének kezdete szintén a Young Guns 2 című filmhez köthető, amelyben statisztaként szerepelt. Később több filmben is bizonyíthatta, hogy nem csak az énekléshez van tehetsége. Ilyenek például a Vámpírok: a gyilkos csapat, a Kisvárosi intrikák, vagy A jövő kezdete, ahol Kevin Spacey és Helen Hunt oldalán láthattuk. 2011-ben szerepet kapott a Szilveszter éjjel című filmben, ahol egy híres rockzenészt alakított Katherine Heigl oldalán.

Egy igazán egyszerű, és épp az egyszerűsége miatt híres embernek tartom. Kedves, segítőkész férfi, aki a zenében tud kemény lenni. Briliáns elme, és sosem lehetne eléggé meghálálni azt, amit az emberiségért tett legyen az a jótékonykodás, vagy egyszerűen a változás, ami az egész zenei világban nyomott hagyott különleges hangja, valamint a Jon Bon Jovi banda megalapításával ( a többi tagnak is hatalmas tisztelet jár ).
Azért őt választottam továbbá a Szerdai Bejegyzés témájának, mert:



Ő NYERTE MEG A HÓNAP ZENEI TOPLISTÁJÁNAK ELSŐ HELYÉT



Ebben a hónapban csaknem minden nap 5 számát, olykor ismétléssel hallgattam meg. A következő szerdán megtudjátok, ebből melyik került be a top 10-es listámra. Egyébként legközelebb nem árulom el előre a győztest, most csupán az újdonság kedvéért, a még alig elkezdődő program keretében árulkodok.


Ajánlott zene: It's My Life

Rock 'N' Roll! |m|

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése